SPETTERS - Rake streken
L
L
L
L


  BUITENMUURSCHILDERINGEN
Deze buitenmuurschilderingen zijn het resultaat van een spontane actie van Anet Roesink (zie foto) uit Enschede. Moeder van 3 leerlingen op basisschool “De Triangel” in Enschede.

De vrijwilligersactie “Jij maakt de buurt” had in Enschede ansichtkaarten verspreid, waarop werd gevraagd of buurtbewoners een idee hadden die kon bijdragen aan een betere of leukere buurt om in te wonen. Zij heeft toen meerdere ansichtkaarten ingestuurd met het verzoek om de speelplaats bij de school op te knappen. Haar verzoek werd gehonoreerd en daardoor kreeg zij een wijkbudget om haar plannen uit te voeren. 

De wijkactie is erop gericht dat mensen samen de handen uit de mouwen steken. Om de sterk verouderde speelplaats van de kleuters wat op te fleuren wilde ze graag een leuke muurschildering op het opberghok en bovendien de speeltoestellen voorzien van een lik verf. De leerlingen uit de groepen 1 bedachten samen een naam voor het autootje op de muur van de opbergbox, “Bots”. 

Op het speelplein voor de leerlingen uit de groepen 4 en 5 wilde ze graag een muurschildering die passend zou zijn bij het functie van het plein (voetballen!) en bovendien was de wens dat er leerlingen zouden kunnen helpen met schilderen. Simone en ik bedachten toen de vlakverdeling en de gestileerde keeper waarbij een x aantal leerlingen zouden kunnen helpen. 

De 175 leerlingen uit de groepen 4 en 5 kregen allemaal dezelfde tekenopdracht en per groep werden er drie winnaars gekozen. Deze 21 leerlingen mochten een vlak schilderen met hun winnende ontwerp. 
Heel spannend vonden ze het, sommigen staand op een steiger, anderen op hun knieën eronder, maar stuk voor stuk even enthousiast. 

Het eindresultaat mag er zijn….

Hierbij willen Simone en ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit leuke project, met name Anet voor haar enthousiasme, inzet, flexibiliteit en haar praktische manier van denken! En natuurlijk alle leerlingen, voor hun creativiteit en inzet!


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint